130865233 149788346610801 7881958242565708323 n

 Eventualele contestații se depun pana miercuri, 23 decembrie 2020, ora 13:30 pe adresa de e-mail a școlii cu CC la prof Nicoleta Crețu si prof Corina Bârlădeanu.

SALONUL CARTILOR ÎNSUFLEȚITE si alte nimicuri... #cartealeagaprietenii, #blogdelectura ... e titlul primului proiect literar lansat intr-o “toamna aurie” (cum ar spune Sadoveanu) de crenguțele clasei a 5-A, un proiect început in sistem hibrid, in cadrul căruia au reușit sa comunice (destul de eficient, pot remarca) toți elevii clasei, fie de acasa sau din sala de curs. Invitatul surpriza al activității a fost Bibl Școlii Ion Creangă, prin prezenta tonică a d-nei bibl. Andreea Neagu. :)). Și evident ca am vorbit despre CARTE- cartea VIE, PROVOCATOARE, ÎNSUFLEȚITĂ prin LECTURA- si despre SALONUL cartilor vii- biblioteca școlii sau colțul de lectura al fiecăruia. Fiecare crenguța a descoperit, in biblioteca personală :)) sau a școlii, carti noi, neexplorate, și a motivat de ce ar vrea sa le citească: impresii ale unui alt cititor (Yasmina, “Harry Potter”), ecranizarea unor carti (Vanessa, “Pianistul”, Daria- “Suspicious Minds”), titlurile incitante ale cartilor ( Matei- “Jurnalul unui puști”, Robert- “Unde fugim de acasa”), pentru a evada intr-o alta lume plină de mister, aventura, suspans ( Daria- “Misterul din End House”, Matthias- “Ocolul Pământului in 80 de zile”) sau curiozitatea ( Vlad, “Detectivi de la Marea Nordului”, Mihaela-“Confesiunile unui prieten imaginar”, Petronela- “Pisicuța care vroia sa ajungă...”). In tărâmul fascinant al ficțiunii ne-am conectat - elevi, profesor, bibliotecar- prin CARTE- acest “obiect” pe lângă care trecem deseori fără sa ne oprim privirea, mintea, sufletul... dar care ne oferă momente de bucurie deplina și care ne face fericiți. Ideea unui BLOG DE LECTURA al clasei va concretiza impresiile de lectura ale crengutelor- un altfel de jurnal de lectura- dar si toate “nimicurile” din viața lor...literară.

Dragi crenguțe, stimați părinți,
A fost o perioada încărcată și cu trăiri amestecate / variate pentru noi, dascălii de la Creangă: bucurie si teamă, dorința de-a reveni la o stare normală și grija de a proteja pe cei care intră în școală, nerăbdarea revederii cu voi si dorinta de a vă oferi un spațiu pentru învățare cât mai atractiv si sigur. Muncă multă, dar făcută cu drag! Toți profesorii din școala sunt nerăbdători să-si (re)vadă copiii.
Prima zi de școala va fi specială pentru noi si pentru voi, desi fără surprize dulci pe băncuță sau baloane, așa cum v-am obișnuit, dar cu altfel de surprize la fel de plăcute. ❤️Să fiti atenți și să priviți în jurul vostru și le veți descoperi. În acest an, vă rugam să nu ne aduceți flori, e mai sigur si pentru voi și pentru noi. Știm că ne iubiți mult, așa că e suficient să luați cu voi doar buna dispoziție și dorința de-a învața! ❤️
În imaginile de mai jos aveți programul pentru prima zi si câteva imagini cu pregătirile realizate (inclusiv de la simularea făcută cu toti profesorii pentru a ști fiecare traseul si zona de așteptare a claselor)
Regulile vor fi foarte stricte, părintii nu au voie să intre nici măcar în curtea scolii. Doar în prima zi vom face câteva excepții pentru cei care vin pentru prima dată la școala noastră sau la grădiniță.
Așa încât, la GPN 15 si la GPN 23 copiii de grupa mica sunt aduși de către părinți în curtea grădiniței unde sunt așteptați de doamnele educatoare pentru a se cunoaște. ( La GPN 23 se vor întâlni pe platoul cu locul de joaca, la GPN 15 curtea este împărțită în zone de așteptare ).Vor intra apoi în sala de grupă. În prima zi, la aceste grupe, nu se face program normal, ci se fac doar câteva activități de cunoaștere. Toate celelate grupe au program normal.
La Petru Poni, copiii de clasa pregătitoare sunt aduși de către părinți pe terenul de sport, unde îi așteaptă doamna învățătoare. Apoi părintii vor putea aștepta în curte lângă poarta de acces. Părinții de la clasele întâi vor lasa copilul la poarta școlii și acesta o sa fie direcționat către zona de așteptare .
La Creangă vor avea voie să intre în curtea școlii doar părinții de la clasele a II-a care vin pentru prima dată în această locatie. Ei vor duce copilul în zona de așteptare, unde se vor întâlni cu doamna învățătoare și apoi vor părăsi curtea.
Grupele fiecărei clase de a-V- a se vor întâlni 30 de minute în curtea școlii pentru a se cunoaște. ( conform programului)
Vă rugăm să respectați aceste reguli pentru a ne proteja!
Vă așteptăm cu drag să ne cunoaștem, să ne revedem și să ne reconectăm cu acordurile unui nou început de an școlar pentru a rodi și a ne împlini împreună în lumea fascinantă a cunoașterii.🌈
Dascălii de la Creangă

Contact

Adresă: Iași, str. Toma Cozma, Nr. 119, cod poștal: 700545.

Telefon: +40 232 244330

e-mail: ioncreanga17@yahoo.com

Unde ne găsiți - Google Maps

Pagina de facebook

© 2017 Școala Gimnazială „Ion Creangă” Iași