Zi cu soare si culoare pentru Fluturasii clasei a II-a B: insotiti de dna prof. Cârcu Diana au vizitat cu incantare Gradina Botanica din Iasi. Drumetia le-a adus informatii noi despre plante, joaca in natura, timp pretios petrecut cu prietenii. A fost o zi minunata!

 

                   Parteneri: Școala Gimnaziala “Ion Creanga”, Iași, România,

                   IBN Mucana School, Alcabideche, Portugalia,

                   Gimnaziul nr. 4, Torun, Polonia,

                   Școala Gimnaziala nr. 5 , Volos, Grecia

                Un grup format din 6 elevi- Rusu Alisia, Gogorita Alexandra, Florea Magda, Mosneagu Andrada (VII B), Dascalasu Beatrice, Mihalache Cristian (VIII A)- și 2 profesori – Gratiela Prodan, Crețu Anca, însoțiți de d-na director Crețu Nicoleta de la Școala Gimnaziala “Ion Creanga” din Iași a participat la a treia mobilitate a proiectului Erasmus+, “Steps towards future”, in perioada 14-18 Octombrie 2019, la IBN Mucana School, Alcabideche, Portugalia. Școala-gazda a oferit partenerilor o agenda axata pe obiectivele proiectului. Astfel, in prima zi de mobilitate, după o primire călduroasa făcută in stil lusitan, elevii au învățat sa combine sănătos alimentele in hrana zilnică, activitate urmată  de un atelier de gătit desfășurat la Universitatea de Turism din Estoril.

              Incursiunea in universul științei a continuat cu o serie de ateliere de lucru realizate de specialiști de la Institutul maritim de cercetare din Guia și Acvariul din Lisabona. Temele de maxima actualitate- Efectele încălzirii globale in mediul acvatic și Extinction, what will come next? – și-au propus creșterea interesului pentru științe a elevilor de gimnaziu și liceu.

               Deschiderea orizonturilor profesionale pentru o corecta orientare in cariera a elevilor s-a concretizat prin vizitarea unei dintre cele mai vechi patiserii din Portugalia, Pasteis de Belem și a Fabricii de Telefonie mobila din Carouche, Ikimobile.

               Contactul cultural cu civilizația și istoria locului s-a realizat printr-o plimbare nostalgica prin orașul vechi al Lisabonei, capitala culturală a Portugaliei.

               In ultima zi a proiectului, s-a vizat dezvoltarea abilitaților interpersonale prin munca in echipa și contactul cu colegii din țările partenere. Elevii, organizați in grupe mixte, au pregatit materiale de diseminare a experientei Erasmus din Portugalia și Volos, pe care le-au prezentat- in limba engleza- in fata a 80 de elevi portughezi și a celor 16 familii-gazde portugheze.  Totodata, elevii au observat asemănările și deosebirile dintre cele 4 tari partenere, fiind sensibil emoționați de semnificațiile și design-ul ielor purtate de elevele din România.

Coord. proiect,

Prof. Gratiela-Veronica Prodan

          Ziua Educatiei a adus pentru Clasa a II-a B lucru in echipa pe tema DESCOPERA RELIEFUL ROMANIEI. Fluturasii au mers in "drumetie" cu numerele naturale 0-1000 si au realizat postere cu informatii, ghicitori, curiozitati si imagini graitoare despre relieful tarii noastre.

        Fluturasii din clasa a II-a B, insotiti de dna prof Cârcu Diana si de parinti, au participat la NOAPTEA CERCETATORILOR, vineri, 27 septembrie. Au studiat la microscop diferite aspecte ale mediului inconjurator, au invatat lucruri noi despre planete, reptile, insecte, roboti, iluzii optice, criogenare, Uniunea Europeana, amestecuri de substante etc. Pentru micii cercetatori a fost o activitate foarte interesanta!

           Deschiderea festiva a anului scolar 2019-2020 va avea loc dupa urmatorul program:

   - ora 8.30   in locatia GPN15

  - ora         in locatia Petru Poni

  - ora 9.30    in locatia GPN23

  - ora 10       in locatia Scoala Gimnaziala "Ion Creanga" Iasi

Ridicarea voucherelor de vacanta se poate face dupa urmatorul program:

Joi, 20.06.2019 in intervalul orar 12-15

Incepand cu 21.06.2019, in zilele lucratoare, in intervalul orar 9-14

Sedinta de instruire in vederea sustinerii inspectiilor speciale la clasa (titularizare) va avea loc marti, 4 iunie ora 12.30.

         Școala Gimnazială "Ion Creangă" Iași organizează la data de 08.06.2019 Concurs de selectie pentru elevii clasei a IV-a, în vederea formării unei clase a V-a (32 locuri) cu studiu intensiv la limba engleză, în anul școlar 2019-2020.

         Concursul se va desfașura după următorul grafic:

• ora 8.30 -intrarea elevilor în sală

• 9-10 -desfășurarea probei scrise

• 10-10.30 -pauza

• începand cu ora 10.30 -susținerea probei orale

          Completarea cererii de înscriere se va face la secretariatul școlii în perioada 30.05.2019 -06.06.2019.

Contact

Adresă: Iași, str. Toma Cozma, Nr. 119, cod poștal: 700545.

Telefon: +40 232 244330

e-mail: ioncreanga17@yahoo.com

Unde ne găsiți - Google Maps

Pagina de facebook

© 2017 Școala Gimnazială „Ion Creangă” Iași