Poveştile lui Creangă spuse de copii la Golia

Activitatea se desfăşurat pe 11 XII 2015 în cadrul ediţiei a VI-a a Proiectului Naţional “Bulgăre de humă”, iniţiat de Şcoala “Ion Creangă” din Iaşi.

Elevii clasei a IV a B s-au deplasat la Mănăstirea Golia unde activează Asociaţia “Centrul de   Promovare Turistică”, Iaşi, şi, în prezenţa doamnei Carmen Chiorcea, directorul asociaţiei, a desfăşurat o activitate închinată patronului nostru spiritual, Ion Creangă. Elevii au prezentat dramatizate piesele: „Prostia omenească”, „Ursul păcălit de vulpe”, „Fata babei si fata moşneagului”, fiind coordonaţi de d-na profesor înv. primar, Catrinescu Liliana.

           Elevii clasei a IV a B au început la ora 10:30 interpretarea  pieselor de teatru ”, în prezența a trei muzeografi. În timpul interpretărilor s-au facut poze si elevii au fost filmați. Activitatea s-a desfasurat în sala de festivităti din turnul de la intrare. Apoi elevii au plecat să viziteze 

Muzeul Casa Diaconului Creangă. Aici au fost foarte încântați de toate exponatele văzute, dar şi de atmosfera caldă şi primitoare a caselor de altădată. Au vizitat apoi un alt turn din fundul curții, unde tronau mai multe icoane pictate deosebit și au aflat cum trăiau calugării în trecut.

       În incheierea activitatii elevii au primit și un afiș al activităţii personalizat.

Contact

Adresă: Iași, str. Toma Cozma, Nr. 119, cod poștal: 700545.

Telefon: +40 232 244330

e-mail: ioncreanga17@yahoo.com

Unde ne găsiți - Google Maps

Pagina de facebook

© 2017 Școala Gimnazială „Ion Creangă” Iași