Noi suntem români! – mobilitatea Iași

Povestea unei zile de decembrie, Centenar 2018, NOI SUNTEM ROMÂNI!
Pe 15 decembrie 2018, Școala Gimnazială ION CREANGĂ din Iași a fost gazdă a reuniunii partenerilor de la Școala nr 4 Borșa - Maramureș, de la Liceul Pedagogic ANASTASIA POPESCU București, de la Gimnaziul GRIGORE VIERU Ialoveni, Rep.MOLDOVA și, grație tehnologiei, ne-am bucurat și de prezența virtuală a partenerilor de la Liceul Pedagogic NICOLAE BOLCAȘ din Beiuș, Bihor.
MOTTO-UL zilei a fost ROMÂNII ȘI VALORILE LOR: aflată la răspântia drumurilor pe unde cândva, intra Creangă în Iași, școala noastră a considerat oportun momentul să reamintim românilor, prin acest proiect, că ION CREANGĂ este o valoare autentic românească, așa cum întreg proiectul a stat sub semnul identității naționale. De aceea, ne-am propus să creăm pentru partenerii noștri atmosfera unui UNIVERS CREANGĂ INTERACTIV: l-am urmat pe HARAP-ALB prin școală, formând un alai de prieteni, care se tot alăturau pe parcurs, până în sala de festivități, ce poartă numele CLUBUL LUI NICĂ. Lângă partenerii noștri, întâmpinați cu pâine și sare de către Harap-Alb și Smărăndița, au venit GERILĂ și elevii care ne-au sorcovit la intrare, apoi "statuile umane" din poveștile DĂNILA PREPELEAC și IVAN TURBINCĂ. Ba am luat-o cu noi și pe mătușa SMARANDA, supărată, ca de obicei că NICĂ nu-i pe niciunde, iar cei trei iezi nu ne-au lăsat să intrăm în club până nu le-am cântat toți... "TREI IEZI CUCUIEȚI..."

Mulțumim tuturor autorităților și instituțiilor locale care au oferit oportunități speciale de vizitare a Iasului, mulțumim tuturor copiilor, părinților lor și cadrelor didactice care s-au mobilizat în număr impresionant în toate școlile partenere, onorând numele proiectului și mai ales Sărbătoarea Centenarului: NOI SUNTEM ROMÂNI! 2018 se încheie cu o invitație a partenerilor din Republica Moldova, în mai 2019, dar și cu promisiunea că acest proiect este începutul unor viitoare colaborări de impact.

Contact

Adresă: Iași, str. Toma Cozma, Nr. 119, cod poștal: 700545.

Telefon: +40 232 244330

e-mail: ioncreanga17@yahoo.com

Unde ne găsiți - Google Maps

Pagina de facebook

© 2017 Școala Gimnazială „Ion Creangă” Iași