Grădinița cu Program Normal Nr. 23 Iași

4

Grădiniţa cu program normal nr.23 din Iaşi are sediul pe şos.Arcu nr.48, într-o clădire construită în anul 1929. Anterior, au funcţionat aici Grădiniţa cu program prelungit CFR, Direcţia de Tabere Şcolare, iar din anul 1990 este sediul grădiniţei noastre.

Instituţia funcţionează cu 5 grupe de preşcolari, anul acesta şcolar existând:

  • o grupă mică, coordonată de prof.înv.preşc. Zlei Laura-Claudia;
  • 2 grupe mijlocii, coordonate de prof.înv.preşc. Cojocariu Irina şi ed.Băsu Doina;
  • 2 grupe mari, coordonate de ed. Ursu Constanţa şi prof.înv.preşc. Ilie Oana-Ionela.

În grădiniţă se desfăşoară următoarele activităţi opţionale : „Magia paşilor de dans” - instructor extern Emilian Păduraru, „Curcubeul muzical” - profesor de muzică Marta Dămoc, „English for kids” - profesor Iulia Gabrea. Toţi profesorii de opţionale participă cu momente artistice, programe educative la serbările copiilor, la diferite proiecte educative desfăşurate de educatoare împreună cu preşcolarii la nivel de unitate, oraş, judeţ.

Preşcolarii au obţinut an de an premii la festivalurile judeţene sau naţionale la care au participat (trofeul Steluţa de Argint la Festivalul de Datini şi Obiceiuri „Iarna pe uliţă”, premiul de excelenţă la Concursul regional „Cânt şi joc de pretutindeni”, premii la Festivalul Judeţean de Umor, etc. ). Cadrele didactice desfăşoară periodic cu copiii concursul internaţional Formidabilii, un concurs de cunoştinţe complexe şi dificile, la care majoritatea preşcolarilor obţine premiul I.